Verhoogde armleggers

De meeste stoelen hebben ze: armleggers. Maar helaas werken ze niet goed voor iedereen. Soms passen ze niet en moeten ze aangepast worden.
Enige tijd geleden werden we gevraagd om op een werkplek te komen om een zitting te verlengen voor een lang persoon. Dat kan uiteraard en de afspraak werd gemaakt. Al snel bleek dat betrokkene ook nog eens rugklachten had en dat hij scheef zat. Dat de zitting ook verlengd moest worden, was duidelijk. Maar wat ons vooral opviel, was dat medewerker zijn rechterarm slechts bestond uit een bovenarm en elleboog. Dit bleek al sinds de geboorte zo te zijn.

Hierdoor ging hij scheef zitten om toch maar steun te zoeken op de stomp. Maar deze armlegger zat veel te laag voor deze lange man, dus daar moest ook wat aan gedaan worden. De rechter armlegger moest zo’n 9 cm verhoogd worden.

De stoel werd aangepast met een langere zitting en aan de rechterzijde een verhoogde armlegger met extra schuim zodat comfortabel zitten een nieuwe dimensie werd. En na enige tijd werden de rugklachten ook minder.

Daarom gaan we altijd eerst kijken op de werkplek, want soms is er meer nodig dan in eerste instantie gevraagd wordt.