Stuituitsparing

Soms hebben medewerkers klachten waar ze niet graag over praten. Dat begrijpen we maar al te goed. Zeker als het gaat om klachten ‘daar beneden’.
Als we dan respectvol verder vragen, horen we allerlei problemen die bijvoorbeeld zijn ontstaan tijdens zwangerschappen en bevallingen. Bekkeninstabiliteit, littekenweefsel enz. maken het zitten soms tot een ware beproeving.


Helaas worden deze klachten niet altijd serieus genomen en zitten mensen al jaren met pijn. Zo ook de tengere sportster die zich bij ons meldde. Al 20 (!!) jaar pijnklachten en moeite met zitten na de tangverlossing van haar zoon. De hele apotheek aan medicijnen en andere vormen van pijnbestrijding waren de revue al gepasseerd en ze had al zo vaak hulp gezocht. Ze moest er maar mee leven…
Terwijl we een kopje koffie aan het zetten waren, hebben we mevrouw op een passtoel gezet met een stuituitsparing. Zo kon ze even wachten. Toen we na 5 minuten terug kwamen met de verse koffie, was ze in tranen. Dit keer niet van de pijn, maar van verbazing en blijdschap want ze kon zitten! Deze stuituitsparing was standaard en na extra passen en meten hebben we deze nog iets aangepast en voorzien van wat traagschuim.

Na een paar weken kreeg mevrouw haar stoel, en daarmee haar zitvermogen, terug en de pijn bleef weg. Ze was nog wel verbaasd dat deze aanpassing er in 5 minuten voor kon zorgen dat de pijn weg was, maar dat het 20 jaar had geduurd voordat op deze oplossing gewezen werd.

Bij Werkplekaanpassingen komen we veel van dit soort situaties tegen. De stuituitsparing kan de pijn echt verlichten en het zitgenot verhogen. En dat geldt niet alleen voor vrouwen, maar ook bijvoorbeeld voor mannen met prostaatproblemen of een gebroken stuitbeen.