Met een corset toch fatsoenlijk kunnen zitten

Op een dag kregen we een telefoontje van een verontruste moeder van een jongen van 17 jaar. Haar zoon had door een zware ziekte en operaties behoorlijke problemen aan zijn rug. Hij droeg daarom een korset en kon eigenlijk niet fatsoenlijk zitten. Zij was volop aan het zoeken naar een goede oplossing voor haar zoon maar liep keer op keer tegen onmogelijkheden op. Een los kussen dat ze hadden gekocht, voldeed ook niet.

We maakten een afspraak en een passing ter plaatse gaf direct een duidelijk beeld van de omstandigheden. Zoals te zien op de foto links, moet er flink wat ondersteuning in de rug gezet worden om netjes te kunnen zitten. De Temperatio stoel biedt hiertoe alle mogelijkheden en deze vormde dan ook de basis voor de oplossing.

Met of zonder korset een goede ondersteuning

Door de rugleuning speciaal te modelleren en een extra inflatable rugsteun te plaatsen kan er, met de juiste ondersteuning, zowel met als zonder korset op deze stoel gezeten worden.
De rust keerde terug in het lijf van de jongeman omdat hij nu tijdens het zitten goed ondersteund is. Aan tafel werden de plannen al gemaakt wat hij nu wél zou kunnen doen de komende tijd. Moeder blij, zoon blij, en wij vertrokken met een lach op ons gezicht. Daar doe je het voor.

Voor meer informatie over de Temperatio Maatwerkstoel kijk je op www.temperatio.nl.