Met aangepaste muis en toetsenbord toch aan het werk ondanks twee pols braces

Als we spreken over werkplekaanpassingen, dan wordt er meestal eerst gedacht aan een andere stoel. En natuurlijk leveren wij maatwerkstoelen waar we trots op zijn, maar we kunnen nog veel meer voor u betekenen. Een muis of toetsenbord dat aansluit bij uw wensen en eventuele klachten, kan een welkome aanvulling zijn.

Zo hadden wij al enige tijd contact met een personal assistant met diverse klachten. Een aantal van deze klachten wisten we gelukkig op te lossen met een paar kleine aanpassingen. Maar de polsen bleven pijnpunten.
Na een bezoek aan de specialist werd er besloten om beide onderarmen en polsen voor langere tijd in een gipsen brace te zetten. Ga er maar aan staan!

Thuis blijven of doorwerken met een betere muis op maat?

Een brace beweegt niet mee, waardoor de muis en toetsenbord in een erg ongemakkelijke houding bediend moesten worden. Gezien thuis zitten geen optie was voor deze kanjer, hebben we ook hiervoor een oplossing gevonden. Met een splitsbaar toetsenbord van Freestyle en de Newtral2, een ergonomische muis die naar wens aan te passen is, kon ze gelukkig weer aan de slag.

Voor alle partijen de beste oplossing: zij gewoon lekker aan het werk en voor de werkgever een kleine investering om zo’n goede werknemer uit de ziektewet te houden.