Meeneembare armsteun

Een jonge ambulante medewerkster van een organisatie had veel klachten aan haar schouder. Haar labrum* was gescheurd. Dit geeft constante pijn plus een afhangende arm als er geen ondersteuning gegeven wordt. Een vaste werkplek heeft ze niet en ze moet regelmatig naar andere locaties om daar werkzaamheden uit te voeren. Iedere keer is het weer een verrassing of ze een stoel met een goede armsteun zal vinden. Of niet…

Door het postuur van mevrouw, bleek eigenlijk dat geen enkele (bureau)stoel voor haar voldoet. Bovendien, slank als ze is, kon ze maar één armlegger tegelijk gebruiken. De armsteunen staan voor haar te breed afgesteld. Dit leverde ook nog eens nare rugklachten door het scheefzitten op.

Geen vaste werkplek, toch een oplossing met haar eigen armsteun!

Werkplekaanpassingen heeft voor haar een losse armsteun op de juiste hoogte (met flap) gemaakt. Als ze op de flap gaat zitten, blijft de steun netjes en op de juiste plek staan. Het materiaal is licht, dus makkelijk mee te nemen in een tas en overal te plaatsen.
Om de rug ook goed te kunnen ondersteunen, is de Lumb-a-go (inflatable rugsteun) meegeleverd. Ook deze is makkelijk mee te nemen en snel te plaatsen.

Met deze oplossing kan mevrouw weer overal werken, en het voornaamste: zonder pijn.

* Zachte kraakbeenring die bij het schouderblad een kom vormt voor de kop van de bovenarm.