Een aangepaste bureaustoel met beensteun die op rolletjes loopt!

Soms komen we voor een bijzondere uitdaging te staan die even wat extra inzicht en creativiteit vereist.

De medewerkster heeft een spierziekte en veel pijn in haar been. Om het werken toch mogelijk te kunnen maken, is de manier van zitten en ondersteunen én de hoek waaronder zij haar boven- en onderbeen kan laten rusten, van het allergrootste belang.

Daarom werd van onze eigen Temperatio eerst de zitting aan de linkerkant iets verlengt. Belangrijk hierbij was wel dat de knieholte vrij zou blijven. Geen probleem!

De beensteun kostte wat meer zweetdruppels maar daar zijn wij niet bang voor! De beensteun met gasveer (om de bolling aan te kunnen passen voor meer comfort) moest lager. De hellingshoek moest aangepast worden om goed aan te sluiten op de aangepaste stoel. Bovendien moest de beensteun wel lekker soepel mee kunnen rollen met de stoel zonder dat daarbij kracht op de knie hoefde te worden gezet.

Een bureaustoel met beensteun die gezien mag worden

De stoel met beensteun rolt nu extra soepel doordat we er grotere wielen onder geplaatst hebben. De hellingshoek en de hoogte ervan sluiten precies aan op de stoel en de gebruiker. De beensteun is met klittenband stevig aan de stoel te bevestigen (en weer los te halen). Dat maakt het geheel ook nog eens handig om te vervoeren.

De spanning in het been van de medewerkster is duidelijk verminderd en ze is weer volledig aan het werk. Mooi hè?

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Zo ziet je maar weer: al lijkt het soms onmogelijk om pijn of klachten te verminderen, Werkplekaanpassingen gooit iedere keer weer al zijn kennis en creativiteit in de strijd voor een passende werkplek.

Neem eens vrijblijvend contact met ons op en vertel ons je verhaal. Wij denken in oplossingen, niet in problemen.