Basisschooljuf

Via een Arbodienst bereikte ons de vraag om mee te kijken op een basisschool. Eén van de juffen had een bindweefselziekte die haar belemmerde in haar werk. Er zou een aanpassing moeten komen om haar werkomstandigheden te verbeteren en zo aan het werk te kunnen blijven. Anders zou misschien gehele of gedeeltelijke afkeuring volgen. Na wat voorinformatie te hebben ontvangen, zijn we samen met de adviseur gaan kijken. Met zijn drieën werden de problemen besproken én de mogelijkheden, want die waren er ook.

De juf moest makkelijk door de klas kunnen rijden met de stoel. Ze moest eigenlijk ook hoger kunnen zitten als dat nodig was en ze moest voldoende steun en geen extreme drukpunten ervaren. Aan de slag dus.
De keuze werd een trippelstoel met een elektrisch te verhogen zitting zodat ze de klas goed kon overzien. Zitting, rug en armleggers werden aangepast zodat deze wel ondersteunden maar geen belasting vormden.

En de juf had nog een wens: “Kan de stoel ook in het roze, want dat is mijn lievelingskleur”. Ons antwoord was uiteraard ja, want we stofferen in alle kleuren van de regenboog. Het resultaat was een goede stoel, in haar favoriete kleur en gewoon weer aan het werk met wat haar passie was: kinderen lesgeven op de basisschool.
Dat zijn projecten waar we graag aan meewerken!