Back to school met een gebroken heup

Een ongeluk met de scooter, resulteerde voor onze jongeman in een gebroken heup. Dit betekende voor hem dat hij langere tijd uit de roulatie was. School kon hij wel vergeten…

Bij Werkplekaanpassingen kwam de vraag binnen om met een oplossing te komen voor het volgende probleem: Hij wilde nog tijdens het genezingsproces langzaamaan weer verder kunnen gaan met school. Daarbij was het vooral de uitdaging om iets te vinden waarmee hij iedere keer weer comfortabel kon plaatsnemen in een ander klaslokaal. Een eigen stoel meeslepen was geen optie, dus er moest gezocht worden naar een mobiele oplossing.
Vanwege zijn tijdelijke handicap had hij flink wat ondersteuning en comfort in de zitting en in de rug nodig. Want de meeste schoolstoelen zitten nu eenmaal niet echt lekker.

Mobiele oplossing

Na veel passen en meten, hebben we een combinatie van twee speciale kussens voor hem gemaakt. Eén voor de zitting en één voor de rug. Door de verbinding tussen de twee kussens, kunnen zij eenvoudig als een compact geheel meegenomen worden. Vanwege de handvaten is het ook nog eens makkelijk te dragen.
Bovendien is het rugkussen inflatable zodat onze jongeman, ook met een gebroken heup, op iedere stoel de juiste ondersteuning krijgt. De hoes is natuurlijk wasbaar. Het geheel weegt minder dan een kilo!

De weg terug naar school is ingezet en de re-integratie loopt voorspoedig.

Wat kunnen we voor ú betekenen?

Zit u met een fysiek probleem waarvoor geen oplossing lijkt te bestaan, neem dan eens contact op met Werkplekaanpassingen. Bestaat het inderdaad niet, dan doen we er alles aan om het voor u te máken! Wij denken in oplossingen, niet in problemen.