Aangepaste stoel voor Sinterklaas

In oktober 2015 bereikte ons via Facebook een hele speciale vraag. Er werd een aangepaste stoel voor Sinterklaas gezocht om een aantal dagen per jaar te kunnen gebruiken tijdens zijn verblijf in Krimpen aan den IJssel (onze vestigingsplaats). De oude stoel was door vele jaren gebruik versleten en in elkaar gezakt en de Sint wordt ook wat ouder en zit wat moeilijker.

Speciale aanvraag uit Spanje

Een uitdaging, mede ook omdat de Sint natuurlijk gewoon in zijn residentie in Spanje verbleef. Maar foto’s en opmeetpieten ter plaatse, zorgden voor de juiste informatie om een goede stoel samen te stellen.

Gedurende een aantal weken werd er hard gewerkt aan een stoel waarvan de zitting volledig vernieuwd werd en voorzien van traagschuim. Hij moest vooral wat hoger zijn, het was natuurlijk niet de bedoeling dat de goedheiligman rugklachten zou krijgen. De armleggers werden opgehoogd zodat er voldoende steun zou zijn en ook de rugleuning kreeg een opknapbeurt. De stoel werd voorzien van een speciale verf, degelijke stoffering, volgens oud ambacht volledig genageld, en volgens afspraak kon de Sint tijdens zijn verblijf de kinderen goed ontvangen omdat hij prettig en verantwoord kon zitten.

Toen Sint naar de rekening vroeg, hebben we natuurlijk aangegeven dat dit een cadeau was van Werkplekaanpassingen voor zijn vele jaren tomeloze inzet. Een hand pepernoten was onze beloning.